בהגדרה מזון טבעי, ניתן להכניס כל מזון צמחי טרי שמכיל חומרים מזינים החיוניים לאדם וגודל בשיטות של חקלאות אורגנית. מזון טבעי הוא מזון שיש בו ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים, חלבונים, סוכרים טבעיים וחומצות שומן.
פירות הם רכיב עיקרי בתזונה טבעית, כשאליהם מוסיפים שפע של ירקות אורגניים ועלים ירוקים, בתוספת של מעט אגוזים, קטניות וזרעים מונבטים, שתורמים לפעילות האנזימים בגוף.
המעבר אל מזון טבעי הוא איננו דבר פשוט. התרבות והמסורת- מקדונלדס וחגי ישראל- ניצבים כנגד ההיגיון והחכמה של הטבע ולרוב, האדם פשוט בוחר להמשיך ולחיות בהתאם להרגלים שלו, גם כאשר ישנה דרך טובה ובריאה יותר לחיות בה.
זה דבר ידוע שקיים קשר ישיר בין הרגלי המזון של האדם לבין ההתפתחות הרוחנית שלו והאיזון הנפשי. האוכל והמזון שאותו אנו מכניסים לגוף משקף את המודעות שלנו לגופינו, תפיסת החיים שלנו ואת הבריאה כולה.
אכילה של מזון טבעי, ובעיקר ירקות אורגניים, מאפשרת לנו לממש באמצעות הגוף שלנו את כל הפוטנציאל העצום שקיים בנו בכל תחום ובכל רגע בחיים.
כשאוכלים מזון טבעי מהצומח בלבד, ישנה חשיבות קטנה יותר לשילובי המזון וניתן לשלב סוגי מזונות שונים ללא הפרעות בעיכול. הכלל הקיים הוא, שככל שהארוחות פשוטות יותר וטבעיות יותר כך גם תהליך העיכול שלהן דרוש פחות מאמץ.
כשמתמידים לאורך זמן בתזונה טבעית, מתחילים לגלות כמה מעט הגוף צריך כדי להתקיים ושכשנותנים לו את כל חומרי המזון והאנרגיה ומכניסים לו ויטמינים שחיוניים לו באיכות הגבוהה ביותר, הוא אינו דורש כמויות גדולות מדי.
תזונה טבעית מביאה לנו בריאות ושלווה לגוף וכתוצאה מכך היופי, החיוניות והאושר מאפשרים לנו להרגיש טוב יותר עם עצמנו ולהגשים את השאיפות והחלומות שלנו בחיים.
לסיום, כמה משפטים על האויב המר ביותר שנוכח אצלנו בבית בכל ארוחה- המלח השולחני.
מלח ים שולחני מזוקק בתהליך של חימום מעל 2000 מעלות עד שהמינרלים שבו מופרדים והוא הופך לגוש. בהמשך, מוסיפים חומר נגד התגבשות, וכדי לשמור על חזות "אסתטית" של המלח- מלבינים אותו, מוסיפים גלוקוז, טלק ואלומיניום סיליקאט ועוד כמה חומרים...
התוצר המוגמר הוא 97.5% נתרן כלורי ללא כל מינרלי קורט או ויטמינים והוא ממש רעל לגוף האדם. לעומת זאת, מלח ים אטלנטי או מלח קלטי, שמיובש בשמש וברוח, הוא בריא לגוף הרבה יותר ומכיל ויטמינים ומינרלים רבים.
אלי גולדמן